Nieuws

Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de ... lees meer



Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rot... lees meer



Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure ... lees meer



Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de n... lees meer



Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild b... lees meer



Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren ... lees meer



Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is... lees meer



Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. ... lees meer



Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder lief... lees meer



Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de wee... lees meer



De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droo... lees meer



Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is d... lees meer



Nieuwe bedragen minimumloon per 1 juli 2019
Met ingang van 1 juli 2019 gaat het wettelijk minimumjeugdloon omhoog. Andere belangrijke wijziging: de leeftijd voor het volwassen minimumloon gaat met ingang van 1 juli 2019 van 22 naar 21 jaar. De ... lees meer


McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika
De Nederlandse McFlurry Stroopwafel is binnenkort verkrijgbaar bij 14.000 vestigingen van McDonald’s in de Verenigde Staten. Het betreft een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands produ... lees meer


Nationale Horecadag: ‘Uitgelezen kans om mooiste vak ter wereld te laten zien’
Horeca is het mooiste vak ter wereld. Dat is de boodschap van de deelnemers aan de Nationale Horecadag op 21 mei. ‘Er bestaan nogal wat vooroordelen over werken in de horeca. Wij willen graag positi... lees meer


‘Groei horecazaken leidt tot overkill’
In sommige binnensteden zitten tegenwoordig zoveel horecazaken, dat er sprake is van ‘overkill’, aldus Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).... lees meer


Aantal vacatures horeca loopt op tot 100.000
Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.... lees meer


Scherpere regels financiering horeca Amsterdam
De gemeente Amsterdam scherpt de regels aan rond de financiering van horeca in de hoofdstad vanwege zorgen dat crimineel of zwart geld wordt witgewassen. Uit een onderzoek komt namelijk naar voren dat... lees meer


Nationale Horecadag: ‘Krachten bundelen, in plaats van personeel bij elkaar weghalen’
‘De Nationale Horecadag op 21 mei moet je zien als de katalysator om die verbindingen te krijgen tussen horecazaken, hotelscholen en werkzoekenden’, zegt initiatiefnemer Lennart Maas. Samen met Ko... lees meer


Thijs Meliefste en Casper Reinders spreken op event Data Meets Hospitality
De tweede editie van Data Meets Hospitality vindt op maandag 17 juni plaats in Antwerpen. Dit evenement, georganiseerd door Lightspeed, richt zich volledig op het optimaliseren van de horecabusiness a... lees meer


Relatief veel banen op minimumloon in horeca: ‘Percentage zou omlaag moeten gaan’
Meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht. Vooral in de horeca zitten relatief veel banen op het mi... lees meer


HMS Host: vluchtelingen aan het werk in horeca-outlets Roermond
HMS Host zet vluchtelingen aan het werk in de Nederlandse horeca. De horeca-exploitant werkt hiervoor samen met VluchtelingenWerk Zuid-Nederland. De nieuwe medewerkers krijgen naast een baan ook taall... lees meer