Nieuws

Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage le... lees meer



De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restauran... lees meer



Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaa... lees meer



Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens ... lees meer



Restaurant MARREES in Weert opent deuren

Restaurant MARREES heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Michael Spetter neemt afscheid als Managing Director Benelux Louvre Hotels Group

Een generatiewissel aan de top van Louvre Hotels Group, bekend van onder andere Golden Tulip Hotels. Tijdens de C... lees meer





Blog Pim van het Reve: Subsidiemogelijkheden duurzaam bouwen en/of verbouwen

23 november - Na een lezing over circulariteit binnen het MKB word ik aangesproken door een horecaondernemer; &ld... lees meer





Cafébezoeker overleden na geweldsincident

Een zestigjarige man is vrijdagavond overleden na een geweldsincident in café Bar Van Gogh  in Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voo... lees meer



Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens in Ams... lees meer



The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige... lees meer



Een op zes Nederlanders schaamt zich voor tafelmanieren partner

16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Vooral vrouwen (21 procent) zijn... lees meer



Meld je aan voor de Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert in 2019 voor de 35e (!) keer vakwedstrijden voor de horeca. In die tijd heeft... lees meer



Horecava InnovationLAB: All day breakfast & Personalised care
All day breakfast is één van de food cultures die in de spotlight staat op Horecava’s InnovationLAB. Waar we vroeger drie keer op een dag aten met af en toe een tussendoortje, eten we tegenwoordig... lees meer


ING: Groei horeca beperkt door btw-verhoging en tekort aan personeel
Hogere prijzen en een toenemend tekort aan personeel begrenzen de groei van de afzet in de horeca in 2019. Vooral de btw-verhoging doet de prijzen sneller stijgen, hoewel ook de kosten voor inkoop en ... lees meer


Prijsstijgingen stuwen omzet horeca
De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal met 0,4 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit is toe te schrijven aan prijsstijgingen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (C... lees meer


Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort
Bezorging is het snelstgroeiende segment binnen de totale foodmarkt. De bezorgmarkt groeit in 2018 wederom met dubbele cijfers en komt naar schatting uit op €3,2 miljard (+20,1%). In 2019 zal ... lees meer


Abn Amro: 30 procent horeca ondervindt hinder personeelstekorten
Bijna een derde van de horecaondernemers in Nederland ervaart een tekort aan arbeidskracht als belemmering voor groei, stelt Abn Amro in een uitgebreid rapport waarin de stand van verschillende sector... lees meer


Nederlanders eten gezonder en drinken minder alcohol
Consumenten in Nederland zijn de laatste jaren gezonder gaan eten. Vooral de hoeveelheid fruit die we eten groeit, en de hoeveelheid vlees daalt. Daarnaast daalt de hoeveelheid suikerhoudende (fris)dr... lees meer


Staatssecretaris Mona Keijzer op werkbezoek bij ROC Mondriaan
Op de Dag van het MBO was staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat samen met KHN-voorzitter Robèr Willemsen op werkbezoek bij het ROC Mondriaan in Den Haag.... lees meer


Toiletonderzoek: ‘Kans op een schoon toilet in horeca hoger dan in ziekenhuis’
Vorig jaar steeg de hygiëne van toiletten in de horeca met 7 procent en dit jaar opnieuw, met 5 procent, tot een totaal van 49 procent goed. Dat betekent daar dat de kans een schoon toilet aan te tre... lees meer


Sligro in Terneuzen heropend: assortiment uitgebreid en geactualiseerd
De volledig verbouwde Sligro-vestiging in Terneuzen is donderdag 15 november heropend. De zaak werd flink verbouwd, maar ook het assortiment is er uitgebreid en geactualiseerd.... lees meer


Genomineerden Horecava Innovation Award zijn bekend
Rookworst van damhert uit de duinen, composteerbare patatbakjes van suikerriet, medewerkers werven door middel van swipen en een volledig geautomatiseerde cocktailbar. Het is een greep uit de fantasie... lees meer