Nieuws



Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH?Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd... lees meer





Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een p... lees meer



Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moete... lees meer





Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naa... lees meer



Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week wer... lees meer



Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH?Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor ... lees meer



Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn waterverbruik in waterarme regio&... lees meer



Column: daarom neem ik mijn kinderen niet mee naar zo'n café

In de maartuitgave van De CaféKrant schreef ik in mijn voorwoord over kinderen in het café. Ik bezocht caf&eac... lees meer



Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten best... lees meer



Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bie... lees meer



Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43... lees meer



''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uits... lees meer



‘Groei horecazaken leidt tot overkill’
In sommige binnensteden zitten tegenwoordig zoveel horecazaken, dat er sprake is van ‘overkill’, aldus Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).... lees meer


Aantal vacatures horeca loopt op tot 100.000
Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.... lees meer


Scherpere regels financiering horeca Amsterdam
De gemeente Amsterdam scherpt de regels aan rond de financiering van horeca in de hoofdstad vanwege zorgen dat crimineel of zwart geld wordt witgewassen. Uit een onderzoek komt namelijk naar voren dat... lees meer


Nationale Horecadag: ‘Krachten bundelen, in plaats van personeel bij elkaar weghalen’
‘De Nationale Horecadag op 21 mei moet je zien als de katalysator om die verbindingen te krijgen tussen horecazaken, hotelscholen en werkzoekenden’, zegt initiatiefnemer Lennart Maas. Samen met Ko... lees meer


Thijs Meliefste en Casper Reinders spreken op event Data Meets Hospitality
De tweede editie van Data Meets Hospitality vindt op maandag 17 juni plaats in Antwerpen. Dit evenement, georganiseerd door Lightspeed, richt zich volledig op het optimaliseren van de horecabusiness a... lees meer


Relatief veel banen op minimumloon in horeca: ‘Percentage zou omlaag moeten gaan’
Meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht. Vooral in de horeca zitten relatief veel banen op het mi... lees meer


HMS Host: vluchtelingen aan het werk in horeca-outlets Roermond
HMS Host zet vluchtelingen aan het werk in de Nederlandse horeca. De horeca-exploitant werkt hiervoor samen met VluchtelingenWerk Zuid-Nederland. De nieuwe medewerkers krijgen naast een baan ook taall... lees meer


‘Tijdelijk werk horeca levert geen vaste banen op, maar kost banen’
Medewerkers krijgen niet eerder en vaker een vast contract aangeboden als de plannen van minister Koolmees (SZW) met betrekking tot tijdelijk werk doorgaan. Dat zegt 91 procent van de werkgevers voor ... lees meer


Pensioenfonds Horeca & Catering verhoogt pensioenen
Het pensioenfonds verhoogt de opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen met 0,2% voor werknemers die in de horeca en catering werken of hebben gewerkt. Dat betekent dat hun pensioenpotje een beetje... lees meer


Succesvol met duurzaam ondernemen? Inschrijving Gaia Green Awards geopend
Succesvol met duurzaam ondernemen? De inschrijfperiode voor de Gaia Green Awards 2019 is geopend. Restaurants, hotels en strandpaviljoens in Nederland en België kunnen zich aan melden voor deelname a... lees meer